Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/17/134317/castorama.se/public_html/connect.php on line 3 

Om Castorama

Castorama är en tävling där man har alla kasten som delgrenar och får poäng efter resultat i varje gren (enligt en fastställd tryckt poängtabell), säsongen är begränsad till åtta hela veckor samt första helgen innan med start i slutet av augusti och avslut i senare delen av oktober. Alla kan vara med och tävla i Castorama och varje år är det deltagare i alla åldrar och spridda över hela Sverige som startar. Alla tävlar under samma villkor, dock tävlar inte män mot kvinnor då det är olika poängtabeller. Antalet kast i varje gren är fyra men annars är reglerna som vanligt. Grenordningen är kula, spjut, diskus och slägga.

Om Castorama.se

Jag som i huvudsak håller sidan igång heter Torbjörn Sörman och har varit aktiv friidrottare sedan 1993 och har bakgrund som tiokampare men idag kallar mig släggkastare. Om tiden räcker kommer jag försöka förbättra och hålla sidan aktuell. Basen kommer ligga i att hålla en (någorlunda) aktuell sammanställning av den säsong som pågår samt att man skall kunna räkna på sina resultat eller kolla upp gamla resultat i databasen.

Skall passa på att lämna ett stort tack till Anders Borgström som är en av skaparna av tävlingsformen och som har skapat poängtabellen i elektronisk form, tack vare det går det att skapa en poängberäknare som visar exakt poäng (inga formler används, allt hämtas indirekt från tabellen). Som alltid måste jag reservera mig för fel och det är alltid den tryckta tabellen som gäller för officiella resultat.

För tillfället går det bra att skriva till kontakt@castorama.se för att lämna åsikter på sidan eller förslag rent allmänt på vad en intressesida för Castorama bör innehålla. Än så länge håller jag sidan helt tom på annonser och jobbar med sidan på min fritid men vid intresse för eventuella annonseringar eller liknande kan vi säkert komma överens.

Läs mer på friidrottsförbundets hemsida:

Bestämmelser
Resultatprotokoll
Resultatarkiv
Officiella poängtabeller
© 2012 Castorama.se